ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

3Jan - by admin - 0 - In Uncategorized

Καλούνται οι φοιτητές/τριες του τμήματος από τις 9.00 της 4ης/3/2016 μέχρι και 18/3/2016 να κάνουν δήλωση των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Μπαίνετε στην ιστοσελίδα του τμήματος

2. Μπαίνετε στον σύνδεσμο που υπάρχει στο κάτω αριστερό μέρος της ιστοσελίδας και γράφει «Ηλεκτρονική Γραμματεία»

3. Πληκτρολογείτε τους κωδικούς σας

4. Κάνετε τη δήλωση των μαθημάτων σας ανά εξάμηνο

5. Αφού ολοκληρώσετε τη δήλωση των μαθημάτων σας πατάτε στο κάτω δεξί μέρος της ιστοσελίδας που γράφει «Δήλωση»

6. Ελέγχετε τη λίστα με τα μαθήματα που δηλώσατε και ξαναπατάτε «Δήλωση» και ολοκληρώνεται η διαδικασία.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Υπενθυμίζεται ότι οι ενεργοί φοιτητές και φοιτήτριες (εξάμηνα Β’, Δ’, Στ’ και Η’) είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν 6 μαθήματα που προσφέρονται στο εξάμηνο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Δεν μπορεί επομένως κάποιος που βρίσκεται στο Η’ εξάμηνο να δηλώσει 5 μαθήματα του Η’ εξαμήνου και 1 του ΣΤ’. Αν κάποιος οφείλει μαθήματα από προηγούμενα εξάμηνα (εαρινά) μπορεί να τα δηλώσει (μέχρι 6) πλέον των μαθημάτων του εξαμήνου του.
Με βάση το ισχύον πρόγραμμα, οι φοιτητές/φοιτήτριες που βρίσκονται τώρα στο Β’, Δ’ και Στ’ εξάμηνο, θα αποφοιτήσουν εφόσον έχουν συμπληρώσει 48 μαθήματα (24 από τον πρώτο κύκλο και 24 από τον δεύτερο, με αυτή ακριβώς την κατανομή), δηλαδή 360 πιστωτικές μονάδες.
Οι φοιτητές/φοιτήτριες του τρέχοντος Η’ εξαμήνου, όπως και οι φοιτητές/φοιτήτριες παλαιοτέρων ετών μπορούν να αποφοιτήσουν εφόσον έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 48 (και μέγιστο αριθμό 52) μαθήματα, από τα οποία τα 24 προέρχονται από τον δεύτερο κύκλο των ειδικεύσεων. Τα επιπλέον μαθήματα μπορούν να προέρχονται μόνο από τον πρώτο κύκλο (π.χ., επειδή κάποιος έχει περάσει κάποιο μάθημα που καταργήθηκε). Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα επιπλέον μαθήματα να συμπληρωθούν από τον δεύτερο κύκλο.
Το μάθημα του Δ’ εξαμήνου “Ιστορίας της ελληνικής γλώσσας” αντικατέστησε την “Ιστορική Γλωσσολογία Ι” (που προσφερόταν στο Γ’ εξάμηνο). Επομένως, όσοι οφείλουν την “Ιστορική Γλωσσολογία Ι” θα πρέπει να δηλώσουν αυτό στη θέση του. Όσοι έχουν περάσει το μάθημα αυτό αλλά οφείλουν κάποιο άλλο υποχρεωτικό του εξαμήνου τους, θα πρέπει να δηλώσουν το μάθημα το οποίο οφείλουν. Αν ένα μάθημα χαρακτηρίζεται ως υποχρεωτικό δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο, εκτός κι αν η ΓΣ του Τμήματος το έχει αντικαταστήσει.
· Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει δηλώσει μάθημα δεν θα μπορεί να το εξεταστεί (δεν θα λάβει βαθμολογία)

· Οι φοιτητές που βρίσκονται από το 9ο εξάμηνο και πάνω μπορούν να δηλώσουν μέχρι 12 μαθήματα από τα εαρινά εξάμηνα