τουρισμος στην αχαια

Απόδραση για αξέχαστες αναμνήσεις στην Πάτρα!

Απόδραση για αξέχαστες αναμνήσεις στην Πάτρα!

Η Αχαΐα βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου και η πρόσβαση σε αυτήν πραγματοποιείται με κάθε τρόπο.

Πρωτεύουσά της είναι η Πάτρα, πασίγνωστο λιμάνι με σημαντικότατη εμπορική κίνηση και καθημερινή σύνδεση με την Ιταλία αλλά και πόλη με απίστευτη νυχτερινή ζωή και χρώματα ερωτικά.

 

Νομός πολύπλευρος και όμορφος

Η Αχαΐα αποτελεί ζωοδότρα δύναμη της ελληνικής ιστορίας και ένα ανοικτό βιβλίο πολιτισμικής κληρονομιάς, το οποίο κρύβει στις σελίδες του χιλιάδες αναμνήσεις. Παράλληλα όμως, η Αχαΐα είναι και απόδραση!

Απόδραση από την καθημερινότητα, απόδραση από το άγχος και είσοδος σε έναν κόσμο στον οποίο οι αισθήσεις έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς, τι να συμπεριλάβει και τι να αφήσει εκτός, όταν έρχεται η ώρα να μιλήσει γι’ αυτήν.

Βλέπετε, η φυσιογνωμία της δεν περιορίζεται μόνο στην πρωτεύουσά της, τη λαμπερή Πάτρα, αλλά εκτείνεται σε όλο το μήκος και πλάτος της, σε οποιαδήποτε σπιθαμή υπάρχει αχαϊκό έδαφος. Αίγιο, Καλάβρυτα, Ρίο, Ακράτα, Διακοπτό, Φαράγγι Βουραϊκού, Μέγα Σπήλαιο και χίλιες δυο ακόμα περιοχές σας προσκαλούν να γνωρίσετε από κοντά τη θαλπωρή της θάλασσας και την άγρια γοητεία του βουνού σε έναν συνδυασμό που συναρπάζει.

Σας προσκαλούν να περιηγηθείτε στα ιστορικά χωριά του νομού, να γνωρίσετε εντυπωσιακά τοπία με τη βοήθεια του οδοντωτού, να θαυμάσετε μοναδικά αξιοθέατα, να ζήσετε άλλες εμπειρίες…

 

Περί γεωγραφίας και ιστορίας

Απέχει μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, και αποτελεί το οικονομικό και εμπορικό-συγκοινωνιακό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας. Η Πάτρα είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.

Ο νομός βρέχεται Βόρεια από τον Πατραϊκό και τον Κορινθιακό Κόλπο, δυτικά από το Ιόνιο Πέλαγος, ενώ Νότια υψώνονται τα βουνά Χελμός (Αροάνια), Ερύμανθος και Παναχαϊκό όρος. Συνορεύει με τους Νομούς Κορινθίας (Ανατολικά), Αρκαδίας (Νότια) και Ηλείας (Δυτικά).

Αιώνες τώρα προσέφερε, προσφέρει και θα προσφέρει για πάντα, όπου χρειαστεί. Άλλωστε, ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι εδώ υψώθηκε το 1821 το λάβαρο της Επανάστασης (Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων).

 

Δ. Αιγίου – Εισαγωγή

Για ήρεμες διακοπές

 Γραφικό παραθαλάσσιο θέρετρο, που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι έρχονται να θαυμάσουν τις ήσυχες παραλίες, τις φυσικές ομορφιές και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του.

 

Επιλογές αποδράσεων

Το Αίγιο είναι μια ήρεμη περιοχή με αρκετά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping. Στα εστιατόρια και τις ταβέρνες μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια και νόστιμους μεζέδες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Για μπάνιο προτιμήστε τις δυτικές παραλίες Άκολη, που έχει βραβευθεί με γαλάζια σημαία, και Αλυκή, ήσυχη και βοτσαλωτή, σε σημείο που ευνοεί τη δημιουργία μικρών κυμάτων.

 

Αρχοντική κωμόπολη

Το Αίγιο είναι χτισμένο στη βορειοανατολική πλευρά του Νομού Αχαΐας, πάνω σε τρεις λόφους και βρέχεται από τον Κορινθιακό κόλπο. Απέχει 43 χλμ. από την Πάτρα και 179 χλμ. από την Αθήνα.

Η επικρατέστερη εκδοχή για την προέλευση της ονομασίας του αναφέρεται από τον αρχαίο ιστορικό και γεωγράφο Στράβωνα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οφείλεται στην ιερή αίγα που ανέθρεψε εκεί το θεό Δία όταν ήταν μικρός και όχι στην Κρήτη.

Ο Δήμος Αιγίου αποτελείται από τα δημοτικά διαμερίσματα Αιγίου, Βαλιμίτικων, Δαφνών, Διγελιώτικων, Κουλούρας, Κούμαρη, Κουνινάς, Μαυρικίου, Μελισσίων, Παρασκευής, Πτέρης, Σελινούντα, Τεμένης και Χατζή.

 

Δ. Ακράτας – Εισαγωγή        

Μπάνιο στα καθαρά νερά του Κορινθιακού

Απολαύστε τη διαμονή σας σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Πελοποννήσου, γνωστό για τις καθαρές παραλίες του, τη διασκέδαση και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι παραλίες του Κορινθιακού, κοντά στην Ακράτα είναι καταπληκτικές!

 

Τουριστικό θέρετρο

Η Ακράτα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Νομού Αχαΐας, σε απόσταση 70 χλμ. περίπου πριν από την Πάτρα.

Βρέχεται από τα νερά του Κορινθιακού κόλπου και έχει θέα προς τα όρη της Φωκίδας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η σημερινή πόλη της Ακράτας είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια τμήματος της αρχαίας Αιγείρας, που καταστράφηκε στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ.

 

Για διακοπές!

Η Ακράτα αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τουρίστες απ’ όλη τη νότια Ελλάδα, κυρίως επειδή έχει πεντακάθαρα νερά, ήσυχες παραλίες και καλές κλιματολογικές συνθήκες. Επιπλέον, έχει άρτια τουριστική υποδομή, με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping και εστιατόρια. Ανάλογη είναι και η διασκέδαση, αφού υπάρχουν καφετέριες, bars και κάποια νυχτερινά κέντρα.

 

Πρόσβαση στην Πάτρα

Στην Πάτρα μπορείτε να φτάσετε εύκολα είτε μέσω της νέας Ιόνιας Οδού ή αν προτιμάτε αεροπορικώς, τότε μέσω του αεροδρομίου της Αράξου.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο εξυπηρετεί όλη την Αχαΐα.

Είναι ένα –κυρίως- στρατιωτικό αεροδρόμιο που όμως το χρησιμοποιούν και για εμπορικούς σκοπούς.

Το καλοκαίρι υποδέχεται πτήσεις charterαπό το εξωτερικό με τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Μπορείτε να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια στην ιστοσελίδα του Travelo ή αν προτιμάτε την οδική οδό, τότε το προτιμότερο είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο με σκοπό την άμεση διευκόλυνσή σας.

Στην περιοχή μας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε το δικό σας μέσο μεταφοράς, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσετε να εξερευνήσετε κάθε σπιθαμή!

Για να αναζητήσετε ξενοδοχεία, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Booking.com όπου θα βρείτε όλα τα καταλύματα συγκεντρωμένα, μαζί με τις τελευταίες προσφορές τους!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.