τραγανες crispy βαφλες

Πως να φτιάξετε τραγανές και νόστιμες βάφλες!

Πως να φτιάξετε τραγανές και νόστιμες βάφλες!

Μερικές αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή βάφλας, όπως περισσότερος αέρας, είναι αρκετές για να σας προσφέρουν τραγανές – crispy– βάφλες!

Σε ποιον δεν αρέσουν οι βάφλες; Βάφλα με σοκολάτα, βάφλα με παγωτό, βάφλα με Bueno!

Οι βάφλες είναι ένα καταπληκτικό γλυκό που δεσπόζει όλο το χρόνο στα καταστήματα εστίασης και όχι μόνο.

Για τους περισσότερους, οι βάφλες πρέπει να είναι τραγανές και πλούσιες σε υλικά από πάνω.

Τις περισσότερες φορές όμως, οι βάφλες φτάνουν στο πιάτο «βρεγμένες» με αποτέλεσμα να μην την απολαμβάνουμε όσο μπορούμε!

 

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Μετά από πολλές αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή, έχω βρει πως αν θέλω μια τραγανή βάφλα που θα αντέχει την υγρασία και δεν θα μαλακώνει, θα έπρεπε να την φτιάξω μόνος!

Τι περιέχει αυτό το μείγμα βάφλας; Καλαμποκάλευρο για φρεσκάδα, κτυπημένο ασπράδι αυγού για ελαφριά γεύση και σταθερότητα στο μείγμα!

Τι είναι όμως τόσο μοναδικό σε αυτήν την συνταγή βάφλας; Με την πρώτη ματιά, τα συστατικά είναι σχεδόν ίδια και όχι ασυνήθιστα, αλλά με μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτουμε διάφορες πτυχές του μείγματος.

Το καλαμποκάλευρο είναι το μυστικό σε μια συνταγή βάφλας! Σε συνδυασμό με το αλεύρι, το συστατικό αυτό εγγυάται βάφλες που είναι τραγανές απ’έξω και πολύ νόστιμες και αφράτες μέσα!

Σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές για μίγμα βάφλας που απαιτούν είτε γάλα είτε κρέμα γάλακτος, αυτή η συνταγή απαιτεί και τα 2! Οι βάφλες με κρέμα γάλακτος είναι πιο γευστικές και η ζυμή τους είναι πιο παχιά από τις άλλες βάφλες.

Από την άλλη, το μίγμα βάφλας με γάλα είναι λιγότερο αρωματικό και λιγότερο γευστικό σε σύγκριση με τη ζύμη βάφλας με κρέμα γάλακτος.

 

Πως να φτιάξετε το καλύτερο crispy μίγμα βάφλας

Για την παραγωγή του μίγματος, θα χρειαστείτε:

Γάλα, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, αυγά, ζάχαρη.

Αν θέλετε οι βάφλες να βγούνε τραγανές και crispy, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλαμποκάλευρο μαζί με απλό αλέυρι – αλλιώς σκέτο αλεύρι.

Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και το αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Το μίγμα για βάφλες είναι έτοιμο για ψήσιμο, μετά την μισή ώρα που το αφήσατε στο ψυγείο και σκοπό είχε να «δέσει» το ζυμάρι.

 

Επιλέγοντας την κατάλληλη βαφλιέρα

Η κατάλληλη βαφλιέρα μπορεί να απογειώσει το τελικό αποτέλεσμα για τις βάφλες σας!

Μια σωστή βαφλιέρα θα σας δώσει ένα άριστο αποτέλεσμα στο ψήσιμο της βάφλας – αντιθέτως μια βαφλιέρα που δεν είναι καλής ποιότητας, θα σας αποφέρει ένα χάλια τελικό προϊόν.

Είτε ψάχνετε μια οικιακή βαφλιέρα είτε αναζητάτε μια βαφλιέρα επαγγελματική, θα πρέπει η επιλογή που θα κάνετε να είναι η κατάλληλη.

Υπάρχουν διάφορα σχήματα βάφλας – εδώ αλλάζει μόνο η όψη του προϊόντος που παράγεται, το μίγμα βάφλας παραμένει το ίδιο!

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι επιλογές έχετε όσον αφορά τις επαγγελματικές βαφλιέρες.

 

Βαφλιέρα Bubble Waffle: Μια σχετικά καινούργια βαφλιέρα που παράγει μια στρόγγυλη βάφλα με φούσκες και μπορεί να «τυλιχτεί» ως καλαμάκι και μέσα να βάλετε πραλίνες, παγωτό και οτιδήποτε άλλο θελήσετε!

Είναι μια πολύ καλή επιλογή αν προσφέρετε takea way στους καταναλωτές σας!

Κλασσική στρόγγυλη βαφλιέρα: Η κλασσική και πλέον δημοφιλή βαφλιέρα! Εδώ το αποτέλεσμα είναι μια στρόγγυλη βάφλα που την βάζετε από πάνω πραλίνες, σοκολάτες, φρούτα ή οτιδήποτε θέλει η φαντασία σας!

Βαφλιέρα Βρυξελλών: Αυτή η βαφλιέρα παράγει βάφλα Βρυξελλών – ορθογώνιες βάφλες που έχουν τη ρίζα τους στην πρωτεύουσα της βάφλας – τις Βρυξέλλες!

Βάφλα ξυλάκι: Μια λύση για να τρώτε βάφλα στο χέρι! Εδώ θα πάρετε τη βάφλα σας στο χέρι, σε ένα ξυλάκι από σουβλάκι! Μπορείτε επίσης να την έχετε βουτήξει σε σοκολάτα πιο πριν!

Βαφλάκια: Στρόγγυλα ή τετράγωνα βαφλάκια που σας περιμένουν να τα κόψετε και να τα πάρετε μαζί σας! Τα κομματάκια τοποθετούνται σε πιάτο ή ένα κουτί για να τα πάρετε μαζί σας. Μην ξεχάσετε να τα γαρνίρετε με υλικά της αρεσκείας σας!

Οικιακές βαφλιέρες μπορείτε να βρείτε στο Mediamarkt σε μεγάλη διαθεσιμότητα σε απόθεμα και σχέδια όπως και στην ιστοσελίδα του Kotsovolos.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *